Coba ajelah...
Ais suam + gula + yis
Biarkan 15 minit supaya kembang....
JANGAN GUNA AIR PANAS !
Yis boleh mati...!
Kemudian di bekas ke 2
Tepung gandum + garam + minyak jagung
Kasi kacaulahh
Step seterusnya...
Tuang yis tadi dlm bekas tepung yg dikacau tu...
Ulilah adunan hingga jdi doh. !
Jangan lembik sangat..kalu lembik campur tepung sikit..supaya tak melekit lahhh
Last...perap lah selama 1/2 jam biar kembang..
Lps cukup tempoh tu
Ambiklah doh tu letak ats alas talam ..dan jadikan kepingan setebal 1 cm dan potong-potong ..
Sediakan kuali + minyak masak.Bila dh panas, gorenglah...jgn lama sgt...nmk kuning..ok dh masak..
Rasanya. ?
Bukan nak puji...oklah...
Oh boleh jugak doh tu di goreng jdi kueh donat...nk sedap hias dgn gula dan coklat
Memang sedap...
Selamat Mencoba Buat Suka-Suka....
😀😀😀
No comments:
Post a Comment